štvrtok 16. februára 2017

Chicken strips podľa Kamu

Dnes som pripravoval tento jednoduchý recept na výborné kuracie stripsy. Je to ideálne párty jedlo. Stačí chytiť do ruky a namočiť do dresingu. Mám veľmi rád jednoduché a rýchle recepty. Pri príprave tohto jedla som sa inšpiroval blogom (www.kamurka.cz) známej food blogerky a šéfkuchárky Kamu. Kuracie stripsy sú klasickým street food jedlom. Čím dlhšie necháte marinovať kuracie mäso v dresingu, tým je šťavnatejšie a chutnejšie.









Kuracie stripsy sú najlepšie s rôznymi dresingami


Ideálne je tento recept pripravovať deň vopred. Mäso namočíte do marinády a necháte v nej cez noc v chladničke. Výhodou je, že stripsy sa nevyprážajú, ale sú obaľované v kukuričných lupienkoch a následne pečené v rúre. Čiže nepotrebujete ani kvapku oleja :) Výsledkom sú úplne jemné chrumkavé kuracie stripsy, ktoré sú najlepšie s rôznymi dresingami a omáčkami. 

Ingrediencie:

  • kuracie prsia
  • jogurt
  • cesnak
  • zázvor
  • sezam
  • kukuričné lupienky
  • kari
  • soľ
  • hrubozrnná horčica
  • čierne korenie
  • limetka

Postup:

Najprv si nakrájajte kuracie prsia na nugetky, tak aby boli všetky rovnaké. Z bieleho jogurtu, hrubozrnnej horčice, šťavy z limetky, nastrúhaného zázvoru a pretlačeného cesnaku si spravíme dresing. Všetko pekne zmiešame a do dresingu vložíme nakrájané kuracie stripsy. Túto zmes necháme cez noc v chladničke. 

Príprava kuracieho mäska na marinovanie

Teraz je potrebné si pripraviť dôkladne zmes na obaľovanie. Kukuričné lupienky dobre rozdrvíme. Najlepšie to dosiahneme tak, že z pôvodného balenia vytlačíme vzduch a valčekom alebo dlaňou "rozdrvíme" zmes. Ale nie úplne na prach. Ideálne je ak si lupienky zachovajú svoju štruktúru. Následne lupienky vysypeme na horúcu panvicu spolu s kari, soľou, korením a sezamom. Ide o dôležitú prípravu a určite ju pri príprave stripsov nevynechávajte. Keďže kuracie stripsy nevyprážame ale pečieme, je potrebne aby zmes na obaľovanie získala svoju chrumkavú štruktúru práve pri opekaní lupienkov. Mali by sme ich opekať do zlatista.

Samozrejme nesmie chýbať kopa hranoliek

Takto pripravenú zmes na obaľovanie necháme vychladnúť a následne začneme obaľovať kuracie kúsky, ktoré sa nám marinovali v jogurte. Je potrebné kuracie stripsy dôkladne pozatláčať do lupienkov aby boli z každej strany dobre obalené. Takto pripravené kuracie, dáme na plech, na ktorom je papier na pečenie potretý oliváčom. Stripsy pečieme 180 stupňov asi 30-35 minút.

Poriadna porcia chrumkavých kuraciích stripsov

Výsledok naozaj stojí za to. Fantastické chrumkavé kuracie stripsy bez kvapky oleja. Odporúčam k ním, rôzne druhy omáčok a dresingov. Ja som pripravil grécke tzatziki a cesnakový dresing. A samozrejme netreba zabudnúť na poriadnu kopu hranoliek. /Kuňo/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára