štvrtok 23. februára 2017

English breakfast

Toto je osvedčená klasika. Anglické raňajky sú jednoducho bomba na sobotu. Cez víkend som mal trochu času a rozhodol som sa toto jedlo pripraviť sobotu na obed. Aj keď je to klasické raňajkové jedlo, obával som sa, že ráno by moje telo takúto bombu asi nezvládlo. Jednoduché, no kvalitné suroviny, ako domáce vajíčka, klobáskové cigára a zaúdená slanina spravia z jednoduchého jedla skutočný pôžitok.


Anglické raňajky

Príprava anglických raňajok je jednoduchá. Jediná komplikovaná vec, spočíva v príprave fazuliek v paradajkovej omáčke a v správnom načasovaní opekania klobás, slaniny, paradajky a vajíčok. 

Ingrediencie:

Príprava je dôležitá
  • vajíčka
  • kvalitné klobásy
  • slanina
  • paradajka
  • fazuľky v konzerve
  • cibuľa
  • cesnak
  • šampiňóny
  • worčester
  • paradajkový pretlak
  • toustový chlieb

Postup:

Všetky suroviny si nakrájame - šampiňóny na plátky, paradajky tak isto na 3-4 kolečká, slaninu na plátky. Cibuľu a cesnak si nakrájame na drobno a opečieme na oleji. Potom pridáme paradajkový pretlak, pár kvapiek worčestru a čajovú lyžičku hnedého cukru. Všetko spolu orestujeme a pridáme obsah konzervy s fazuľami. Varíme asi 20-30 minút aby sa nám všetko zredukovalo a zhustlo.

Raňajky šampiónov

Následne si na veľkej panvici všetko opečieme. Pridáme na rozohriatu panvicu olej a klobásky, slaninu a kolečká paradajky opekáme tak dlho, aby sa nám poriadne prepiekli. Medzi tým si toustový chleba rozkrojíme na trojuholníky a dáme do toustovača. Ako posledné si spravíme volské oko. Všetky suroviny naukladáme na tanier a hotovoooo. 

Toto je skutočná kalorická bomba. Nejedáva sa len ráno ale aj na obed a večeru. Teraz je zima, ale počas leta pri dostupnosti čerstvej zeleniny zo záhrady a kvalitných klobás a slaniny od lokálneho mäsiara získa toto jedlo ešte lahodnejšiu chuť.  /Kuňo/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára