Keďže dnes som sa vrátil z Moravy, potreboval som účinne zatočiť s "opicou". Tento kraj vína, tradícií a ľudovej hudby vo mne zanechal po prehýrenej noci značné bolehlavové stavy. Preto som potreboval na žalúdok niečo, čo by zaručene pomohlo, pretože som mal pocit, že mozog mi urve hlavu a sucho v ústach ma na dobro zabije. Utopenci sa ukázali že sú najlepším krčmovým vyprošťovákom, ktorý ma nie len že vykúpi z alkoholického delíria, ale aj výborne chutí. Vyskúšal som už viacero receptov na utopencov, ale táto verzia bola jednoznačne najlepšia. Špekačky naložené v náleve s cibuľou sú výbornou chuťovkou popri pive alebo víne. Jemne kyslá chuť nasiaknutá cubuľou a octom robia zo špekačiek výbornú delikatesu, ktorú naozaj oceníte až o štvrtej nad ránom po prehýrenej noci, vtedy môžu mať pre konzumenta podobné účinky ako voda z Lurdov.
Po návštevách takýchto sklepov... |
Potrebujeme:
- ocot 750ml
- 8ks špekáčikov
- cibuľa
- medvedí cesnak
- chilli papričky
- hnedý cukor
- nové korenie
- čierne korenie
- soľ
- horčičné semienka
- bobkový list
...a prechádzke vo vinohradoch... |
Postup:
Ako prvé si pripravíme samotné špekáčiky. Tie stiahneme z črievka, je to potrebné preto, aby samotnáý špekáčik lepšie nasal nálev. Dôležité je dbať na kvalitu a množstvo mäsa v špekáčiku. Po tom si ich narežieme do polovice, osolíme vnútro špekáčiku a vložíme do neho kolieska cibule. Medzitým si pripravíme nálev. Do hrnca dáme zovrieť ocot s dvomi lyžicami hnedého cukru. Tento nálev sa bude nalievať do pohára s utopencami. Pohár plníme striedavo špekáčikom, nakrájaným medvedím cesnakom, chilli papričkou, celým čiernym a novým korením, bobkovým listom a horčičnými semienkami. Takto celý pohár zalejeme nálevom.
...je najlepším kamarátom utopenec. |
Najlepšie chutia utopenci po týždni odležania v náleve v chladničke. Samozrejme, že čím sú dlhšie utopenci v náleve tým výraznejšia je aj ich chuť. Výborne sa hodia k vyhladenému horkému pivku, vtedy najlepšie vynikne ich kyslo-cibuľová chuť s čerstvým chlebíkom alebo chrumkavou bagetkou. /Kuňo/
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára